leadership

Cât de bogată ar fi viața ta, cu un ego mai sărac?

În fiecare dimineaţă, deschid calculatorul si mă întâmpină cu același mesaj: “In search of incredible”.

Sigur, este un mesaj presetat de producător, dar îmi amintește în fiecare zi un lucru în care cred în mod natural – că asta este ceea ce trebuie să ţintim – căutarea incredibilului, a astfel încât să devenim, în fiecare zi, o variantă mai bună a noastră.

Am fost întâmpinată, la intrarea mea în APS, cu un cadou de bun venit. Nu știu dacă făcea parte din pachetul salarial sau mi-a fost oferită dintr-o inspirație antreprenorială de moment, însă “Mentalitatea Deschisă”, o publicaţie a Institutului Arbinger, mi-a captat întreaga atenție încă de la prima pagină:
“Cât de bogată ar fi viaţa ta dacă ai avea un ego mai sărac!” G.K. Chesterton.

Cartea este o colecţie de exemplificări cât se poate de utile şi de pline de inspiraţie pentru acţiona diferit, atât în sfera personală, cât şi în cea profesională. De a nu gândi în tipare, limitându-te singur, ci de a-ți da voie să privești liber și deschis.

Conceptul, pe scurt: Suntem puşi în faţa alegerii de a acţiona având o mentalitate închisă, concentrată pe folosirea celorlalţi pentru atingerea propriilor obiective, sau una deschisă – când suntem interesaţi de nevoile, obiectivele şi provocările celorlalţi.

De cele mai multe ori, atunci când ne confruntăm cu eşecuri sau când rezultatele nu sunt neaparat cele sperate, avem tendinţa să căutăm cauzele undeva în exteriorul nostru: fie cei din jur nu şi-au respectat termenele date, fie dintr-un motiv sau altul, circumstanţele ne-au fost “potrivnice”.

Perspectiva sugerată de carte ar fi să începem a privi către partea pe care noi nu am realizat-o aşa cum ar fi trebuit pentru a genera rezultatele aşteptate.

Pe de altă parte, când ne confruntăm cu comportamente neaşteptate de la cei din jur, în locul unor reacţii impulsive, suntem îndemnaţi să privim sau să înţelegem ce anume se află în spatele acestor comportamente sau reacţii.

Leadership personal și antrenamentul zilnic

Trecând la nivel de organizaţie, cum se poate vedea cine sunt persoanele cu mentalitate deschisă şi cei cu mentalitate închisă? Foarte simplu: cei cu mentalitate închisă fac lucruri, pe când cei cu mentalitate deschisă îi si ajută pe alţii să fie capabili să facă lucruri.
Cu alte cuvinte, aceşti oameni au ceea ce cartea numeşte “excelenţa în relaţii”.
Iar eficienţa unui lider nu se măsoară prin ceea ce acesta este capabil să facă, ci prin ceea ce înfăptuiesc oamenii pe care îi conduce!

Mergând şi mai în detaliu, cartea prezintă un tipar comportamental pe care îl regăsim la cei cu mentalitate deschisă:

  1. Aceştia văd nevoile, obiectivele şi provocările celorlalţi. Îi văd pe ceilalţi “prin ascultare”! Însă capacitatea de a vedea şi de a răspunde nevoilor celorlalţi este ca un muşchi – care dacă nu este folosit, se poate atrofia cu uşurinţă.
  2. Îşi ajustează eforturile pentru a-i putea ajuta.
  3. Se evaluează şi se consideră responsabili pentru impactul muncii lor asupra celorlalţi.

Acest tipar de comportament creează un cadru pentru identificarea multor soluţii deja existente în cadrul organizaţiilor – care altfel ar rămâne nedescoperite.

Şi partea practică a cărţii ne aduce în atenţie câteva întrebări pe care ni le putem pune cu toţii în relaţie cu ceilalţi – manageri, colegi, parteneri, clienţi:

Înţeleg clar obiectivele setate de managerul meu şi ceea ce pot face pentru a le îndeplini?
Cum contribuie munca mea la îndeplinirea obiectivelor organizaţiei din care fac parte?
Cu cine ar trebui să lucrez mai mult, pentru a mă asigura că îmi ajut managerul pe fiecare proiect?
Cum pot evalua dacă eforturile mele au fost realmente de folos clienţilor mei?
Care dintre colegi sunt afectaţi de munca mea? Şi cum pot şti dacă îi ajut sau nu prin acţiunile mele?
Sunt un factor în dezvoltarea abilităţilor colegilor mei? Sau a subordonaţilor? (Acolo unde este cazul.)

Oamenii cu mentalitatea deschisă sunt acei oameni care se implică cu toată fiinţa lor în ceea ce fac și care, prin acțiunile lor, subsumate unei perspective real-parteneriale, creează impact pozitiv în dezvoltarea celor din jur.

O lectură care m-a inspirat să îmi pun frecvent întrebarea: cum am creat astăzi valoare pentru coechipierii mei?

Lectură plină de inspiraţie și vouă!

Anca Pîgleşan, HR Manager, APS team