cariere

APS, locul unde inovația este la ea acasă. Și o scoală unde poți învăța.

Așa arată APS în 2018 pentru Mihai Ferședi, Business Developer și coordonator al diviziei Soluții integrate din cadrul Active Power Solutions. Despre experiențele sale alături de echipă și rolul în companie ne povestește în interviul de mai jos.
Cum a început povestea ta la APS?
A început acum câteva veri –  sfârșit de iulie 2015 – când am aplicat la un interviu pe eJobs. Veneam din vânzări, aveam o formare tehnică, iar zona de tehnologie-IT era una de interes pentru mine.
Conectarea inițială a avut loc înainte de interviu, pentru că nu am aplicat întâmplător, mă documentasem despre APS ☺. Apoi am avut prima relationare directă – două interviuri cu managerul echipei din Cluj, respectiv cu HR-ul.
Au fost faine interacțiunile cu amândoi și mi-a plăcut modul de raportare la echipă.

Acesta a fost motivul pentru care ai acceptat jobul?
Echipa, dar și viziunea de dezvoltare pe care viitorul meu manager direct reușise să mi-o contureze la interviu, respectiv un articol din presă pe care il citisem despre Cătălin Chiș și care mi-a dat o doză în plus la capitolul încredere.
Am început ca Farmer, aveam un target de vânzări și mă ocupam de vânzare și retenție către un portofoliu de clienți. Apoi am crescut, am adăugat responsabilitati si roluri noi.

Mentorii tai, in cei 4 ani aici, au fost  ….
Doi. Bogdan Păcuraru, care mi-a fost coordonator direct. De la el am învățat că orice problemă are o rezolvare, chiar atunci când nu o vezi imediat. Și că lucrurile trebuie să se întâmple cu calm. Ardelenește ☺.
Apoi Cătălin Chiș. Un foarte bun mentor – fiecare discuție cu el te încarcă pozitiv. Am învățat că trebuie să riști dacă vrei să câștigi, însă într-un risc asumat și echilibrat. Am învățat ce înseamnă lucrul în echipă și că ai nevoie de timp, dacă vrei să construiețti. Construcția durează.

Cum s-a schimbat organizația în cei 4 ani de când ești în echipă?
Punem accent mai mare pe IT și soluții integrate. Functionăm într-un sediu central nou, tehnologizat și într-un ritm de lucru mult mai alert – căci inclusiv piața s-a schimbat. Din punct de vedere al echipei, suntem la fel de uniți.

Pe scurt, echipa APS în 2018 este:
Proactivă. Adaptabilă. Deschisă pentru oameni.

Ce presupune rolul tău actual?
Din iulie 2018 mă ocup de dezvoltarea APS pe zona de soluții integrate, iar rolul meu presupune mai multe tipuri de interacțiuni: am întâlniri cu clienți, susțin echipele din țară cu soluții tehnice și comerciale, dezvolt portofoliul de parteneriate. Îmi place să dezvolt și să susțin creșterea echipei, iar acesta este principalul motiv pentru care mă simt “la locul potrivit”.

Ce înseamnă evoluția în APS: cum se face, cât de rapid, cât de asumat?
Poți veni dorind să înveți și poți crește rapid, iar parcursul meu profesional aici este un astfel de exemplu: am avansat de la an la an, iar asta a venit învățând și evoluând.
Oportunități se deschid constant, iar recrutarea o facem în primul rand privind intern, către oamenii care au crescut și sunt pregătiți să facă un pas mai departe.
APS este o companie deschisă la provocări. Locul unde inovația este la ea acasă, dar și o școală unde poti învăța.

Există oportunități deschise și la tine în echipă?
Începem În curând procesul de recrutare pentru un coechipier junior care să asigure suport pe zona de telesales. Ne dorim un om energic, în căutare de oportunități potrivite pentru dezvoltare profesională.
Va avea acces la testare de echipamente și tehnologie, la experiența echipei și a tuturor colegilor din vânzări, pentru că facem constant share de experiență și modele de buna practică.
Va funcționa aici, în noul sediu al grupului de la Cluj, iar unul din rolurile sale va fi să facă echipă cu mine în procesul de vânzare ☺

Care este provocarea următorului an pentru tine?
Să cresc echipa și să adaug continut și oameni, pe o structură în dezvoltare.

Care din valorile APS te caracterizează cel mai bine?
Inovația și integritatea.

Dacă le-ai transmite un mesaj juniorilor care își doresc o carieră în tehnologie, care fi acela?
Vino alături de noi! Totul e fain și bine – ca la Cluj ☺ –  oricare ar fi orașul în care vei lucra.